Open Vld PLUS

Een nieuwe motor voor Brugge

Open Vld Brugge gaat de samenwerking aan met een groep PLUS-kandidaten. Mensen die zich niet noodzakelijk aan een partij willen binden, maar wél achter ons gemeenschappelijk project staan. Wij gaan samen voor een PLUS-project en een PLUS-programma.  Wie zin heeft om zich positief te engageren voor ons PLUS-project, mag contact opnemen. PLUS betekent letterlijk méér: 1 + 1 = 3. Omdat we samen sterker staan.

Het is duidelijk dat de Bruggeling niet tevreden is over het huidige bestuur. Wij willen dat omkeren: we willen dat de Bruggeling van Zeebrugge tot ver Assebroek opnieuw fier is op zijn stad. We willen opnieuw een positieve sfeer van vertrouwen en vooruitgang. Brugge heeft een nieuwe motor nodig: gedreven door vrouwelijke ervaring, wilskracht, dynamiek en passie voor Brugge. Dat wil Open Vld Plus zijn.

We willen de stilstand doorbreken. Een betere coördinatie van werken, een vlotte mobiliteit, een parkeerbeleid op maat én openbaar vervoer op maat. We willen ook constructief samenwerken met een gezamenlijk doel: Brugge mooier en beter maken, de levenskwaliteit van de Bruggeling verhogen, vooruitgang verzekeren. Daarvoor is samenwerking en energie nodig.”

Wij zijn ervan overtuigd dat onze stad de mooiste van Europa is en dat Brugge de energie en veerkracht verdient om vooruit te komen.  Als we vooruit willen en Brugge tot een succes willen maken en welvaart creëren, dan moeten we in actie komen.  Dit hangt niet af van een lijst van voorstellen die toch niet uitgevoerd worden. Actie komt uit verschillende oplossingen die voortkomen uit overleg en democratie.  Er is moed nodig voor vooruitgang en een gezamenlijke wil. We zijn ervan overtuigd dat Brugge opnieuw vooruit moet gaan en de Bruggeling opnieuw vooruit wil. Daarvoor is kracht nodig, een nieuwe motor.  Het is een keuze voor een ondernemend en ambitieus Brugge. Een keuze voor meer levenskwaliteit. De keuze voor een nog mooier, groener en beter Brugge.

 

 

 

Bio Mercedes Van Volcem

Mercedes Van Volcem, 46 jaar, is sedert 2000 gemeenteraadslid in Brugge. In 2000 was ze het jongste gemeenteraadslid van de gemeenteraad. Ze werd rechtstreeks verkozen op de twaalfde plaats. Zes jaar later was ze lijsttrekker en kon ze na 18 jaar oppositie de Open Vld in het bestuur brengen. Van Volcem had de portefeuille ruimtelijke ordening, stadsvernieuwing, wonen en monumentenzorg onder haar bevoegdheid. In 2009 werd ze Vlaams Parlementslid. In 2012 verdween ze samen met Moenaert uit het stadsbestuur, hoewel ze haar persoonlijke score zag stijgen naar 4.363 stemmen.

In 2014 werd Van Volcem voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Stedenbeleid en Integratie. Van Volcem kaartte in de periode 2012-2017 als fractieleider vaak de tekortkomingen van het huidig bestuur aan.

Van Volcem is gehuwd met Francis Missault en heeft een dochter Maxime Missault (16 jaar) en zoon Elliott Missault (18 jaar). Samen met haar man heeft ze een advocatenkantoor.

 

 

Bio Ann Soete

Ann Soete,  58 jaar, is sedert 2006 gemeenteraadslid in de stad Brugge. In 2006 kwam ze op onder het kartel CD&V/N-VA en behaalde op de tiende plaats 2119 stemmen.  slechts 39 stemmen minder dan schepen Jean-Marie Bogaert, die toen op de tweede plaats stond.

Mevrouw Soete trok net als Van Volcem in 2012 de lijst. Ze kon het aantal zetels verhogen van 2 naar 10 en behaalde 20 procent van de stemmen met N-VA en een persoonlijke score van 5620 voorkeurstemmen.

In 2014 werd ze verkozen als Vlaams Parlementslid met 23.127 voorkeurstemmen. En zetelt zij in de commissies Toerisme, Cultuur en Onderwijs.

In mei 2017 besliste ze niet meer op te komen voor N-VA Brugge. Thans zetelt mevrouw Soete als onafhankelijk gemeenteraadslid en onafhankelijk parlementslid.

Soete is getrouwd met Ignace Minne. Samen hebben zij 3 kinderen: Olivier (31 jaar), Bénédict (29 jaar) en Charlotte (26 jaar).  En baten zij reeds 35 jaar muziekhandel Rombaux uit.