PLUS-charter

Een nieuwe motor voor Brugge

Met onze lijst willen we het alternatief zijn voor elke Bruggeling die opnieuw  vooruit wil gaan (letterlijk en figuurlijk). Vele Bruggelingen geven elke dag het beste van zichzelf… Wij willen óók het beste van onszelf geven. We zijn een enthousiaste ploeg en willen dat de Bruggeling opnieuw wint!

Daarom nodigen we elke Bruggeling uit om mee te schrijven aan een nieuw charter voor onze stad. Want Brugge kan beter. Véél beter.

 

Voor deze vier PLUS-punten willen wij in elk geval gaan:

 

  • We willen een sterker stadsbestuur. Een stadsbestuur dat samenwerkt, mét visie in plaats van improvisatie.

 

  • We willen de verkeersknoop ontwarren en coördinatie van de werken verbeteren zodat Brugge toegankelijk blijft. We willen een mobiliteitsplan op maat, een parkeerplan met visie en kleine elektrische busjes in de stad.

 

  • We willen de welvaart en het welzijn van iedere Bruggeling verzekeren. Brugge moet de economische kaart trekken en de toekomst omarmen zodat ook jonge mensen in onze stad werken en wonen.  Een nieuw bedrijventerrein en het nieuwe voetbalstadion zijn daar een voorbeeld van. Maar even belangrijke is een nieuwe doortastende aanpak voor een bloeiende handel in de binnenstad.

 

  • We willen de levenskwaliteit van de Bruggeling verhogen. Brugge is niet alleen de mooiste stad maar we willen ook dat Brugge de leefbaarste stad van Europa wordt. We willen een toffe stad om te genieten: de Brugse Ramblas, meer stadsparken, leuke plekjes, pleintjes en terrasjes. Onze ambitie voor de Bruggeling.

 

Ons PLUS-programma wordt later in detail uitgewerkt, onder andere aan de hand van de insteek van moedige Bruggelingen, onze PLUS-ambassadeurs.